Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline. Zdrobește usturoiul și adaugă-l în ulei. După 1 minut, adaugă roșiile, fulgii de chilli și busuiocul.
Lasă la foc mic pentru 10 minute, până când scade sosul. Condimentează după gust cu sare și piper.
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, al dente (cu 1 minut mai puțin decât timpul menționat în instrucțiuni), apoi, cu ajutorul unei spumiere, adaugă-le direct în sos și lasă-le încă 1-2 minute pentru a se întrepătrunde aromele. Completează cu o jumătate de cană din apa în care au fiert pastele pentru a obține un sos cremos.
Conserva de roșii poate fi înlocuită cu 12-15 bucăți de roșii cherry și 2-3 linguri de pastă de tomate. Fierberea al dente se referă la metoda de gătire a pastelor până când acestea sunt gătite, dar încă ferme atunci când sunt mestecate. „Al dente” în italiană înseamnă „la dinte”, subliniind textura ideală a pastelor, care nu trebuie să fie nici prea moi, nici subgătite. Această tehnică este esențială pentru a obține paste care își mențin forma și consistența în timpul servirii, oferind o experiență culinară autentică și plăcută. Pentru a fierbe paste al dente, este important să respecți timpul de gătire indicat pe ambalaj și să guști pastele cu câteva minute înainte de final, pentru a verifica textura. Oferă astfel de paste urmașilor cu vârste mai mari și păstrează pastele moi, gătite conform timpului indicat, pentru urmașii începători.
0 0 votes Acordă o notă rețetei