Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Dacă folosești linte negătită, pune boabele la înmuiat pentru minim 1 h 30-2 ore (ideal 3-4 ore).
Curăță și mărunțește legumele.
Pregătește toate condimentele (mai puțin scorțișoara și pătrunjelul proaspăt) într-un recipient.
Pune în ulei și puțină apă ceapa, morcovul și țelina la înăbușit. După 5-6 minute, adaugă usturoiul, pasta de tomate și condimentele pregătite (fulgii chilli, chimionul, coriandrul, turmericul și boiaua, sarea, piperul). Amestecă aproximativ 5 minute.
Adaugă lintea și amestecă câteva minute frecvent, apoi pune aproximativ 1 litru de apă, roșiile cuburi. Lasă la foc mic aproximativ 25-30 minute, până când lintea e bine fiartă. Dacă este necesar, mai completează cu apă. În cazul în care folosești linte din conservă, lasă la fiert, la foc mic, aproximativ 10 minute.
Când lintea este gata, oprește focul și adaugă scorțișoara și pătrunjelul.
Servește cu puțină zeamă de lămâie și ceapa murată (vezi următoarea rețetă) sau chipsuri din lipie (rețeta din observații).
Poți servi cu „chipsuri” din lipie: taie lipia în pătrate cu latura de aproximativ 5-6 cm, apoi condimentează-le cu condimentele tale preferate și dă-le la cuptor la 200 de grade Celsius, pentru 7 minute.
0 0 votes Acordă o notă rețetei