Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Piept de pui grill și risotto cu gulii

Durata Preparare: 1 ora 30 minute

Ingrediente:

Piept de pui - 700 grame
Orez - 250 grame
Ceapă - 1 bucăți
Căței de usturoi - 2 bucăți
Gulii - 1 felii
Unt - 50 grame
Apă - 1000 mililitri
Sare
Piper
Parmezan - 50 grame
Iaurt grecesc - 150 grame
Cimbru - 1 lingurițe
Busuioc - 1 lingurițe
Oregano - 1 lingurițe
Turmeric - 1 lingurițe
Supă de legume - 1000 grame (opțional)

Pași:

Pasul 1

Pregătește marinada pentru pui din iaurt, cimbru, busuioc, oregano, turmeric/ curcuma, sare, piper și pune feliile de pui la marinat pentru 30-50 minute. Apoi, gătește bucățile pe grill. Întrucât bucățile sunt subțiri, este suficient să le gătești câteva minute (3/4) pe fiecare parte.

Pasul 2

Într-o oală, călește ceapa și usturoiul în unt, apoi adaugă orezul și amestecă bine.

Pasul 3

Adaugă guliile date prin răzătoare și adaugă treptat supa/apa, amestecând.

Pasul 4

Condimentează cu sare și piper. Când orezul este gata, ia-l de pe foc, adaugă parmezanul ras și lasă-l așteaptă 5
minute înainte de a-l servi.

Pasul 6

Păstrează câteva bucăți de pui (200g) pentru cina din seara aceasta.

Tips & Tricks

În același mod în care pregătești puiul, poți marina bucãți de gulie. Gătește-le apoi pe grill/ în tigaie împreună cu puiul. Rezultatul va fi unul crocant și delicios.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments