Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Chifteluțe de curcan cu tocăniță de vinete

Durata Preparare: 15 minute

Ingrediente:

Vinete - 2 bucăți
Ceapă - 2 bucăți
Morcovi - 3 bucăți
Ardei gras roșu - 1 bucăți
Suc de roșii - 500 mililitri
Turmeric - 1 lingurițe
Sare - 1 vârf de cuțit
Piper - 1 vârf de cuțit
Pătrunjel - 1/4 legatura
Suc de lămâie - 1/4 bucăți

Pași:

Pasul 1

Curăță vinetele fășii, una da, una nu. Apoi taie-le cubulețe. Toacă mărunt restul legumelor.

Pasul 2

Pune cubulețele de vinete în apă cu zeama de lămâie și sare pentru 10-15 minute (în felul acesta, ele nu vor fi amare).

Pasul 3

Pune într-o tigaie 2 linguri ulei de măsline și 2 linguri de apă, apoi gătește ceapa până când aceasta își schimbă culoarea.

Pasul 4

Adaugă morcovul, ardeiul, vinetele și lasă-le câteva minute să se înmoaie sub capac.

Pasul 5

Adaugă sucul de roșii, 1linguriță turmeric, sare și piper după gust.

Pasul 6

Lasă la foc mic până când vinetele devin moi.

Pasul 7

Serviți cu pătrunjel proaspăt și chifteluțe de curcan

Tips & Tricks

S-au terminat chifteluțele? Tocănița de vinete merge de minune și cu năut, couscous sau un cartof dulce, abia ieșit din cuptor și îmbrăcat în parmezan, usturoi, pătrunjel.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments