Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Chifteluțe de curcan cu dovlecei și sos tzatziki

Număr persoane

Pași:

Chifteluțe:

1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Dă legumele pe răzătoare.

3. Adaugă carnea, oul, fulgii de ovăz și condimentele. Dacă este prea moale compoziția, adaugă încă o lingură de fulgi de ovăz.

4. Cu mâinile umezite, formează chifteluțele și pune-le pe o foaie de copt.

5. Dă tava la cuptor timp de 20-25 minute, până când se rumenesc bine. Întoarce-le la jumătatea timpului.

Sosul tzatziki:

6. Dă pe răzătoare castraveții și lasă-i timp de 4-5 minute într-un bol cu puțină sare. Scurge-i, apoi adaugă iaurtul, usturoiul mărunțit, lămâia și condimentele.

Dovlecei:

7. Taie dovleceii în forma unor cuburi sau a unor baghețele. Toacă usturoiul. Adaugă-i în tigaie, împreună cu untul și usturoiul tocat. Gătește totul la foc mediu, timp de 5-7 minute. După gust, adaugă o lingură sau două de suc de lămâie.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments