Porc cu sos de mandarine și legume
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius, funcția cu ventilație, și tapetează 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Așază vinetele (înțeapă-le de 2-3 ori, pentru a nu exploda când le întorci), ardeii capia și gogoșarii și dă-le la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, întorcându-le de 3 ori în acest timp, pentru a se coace pe toate părțile. La vinete va trebui să urmărești ca pulpa să devină moale, iar coaja puțin carbonizată, iar pielea ardeilor și a gogoșarilor să fie rumenită. În funcție de aceste aspecte, este posibil să le scoți mai devreme sau mai târziu de cele 40 de minute. După ce le-ai scos, lasă-le jumătate de oră acoperite într-un bol, după care decojește vinetele și lasă-le rezemate oblic de un tocător, aproximativ 2h (sub tocător pune o tavă în care să se scurgă zeama). Decojește ardeii și îndepărtează semințele fără a trece sub jetul de apă, pentru a nu pierde din aromă.
Dă morcovii pe mașina de tocat și toacă ceapa mărunt, la cuțit. Pregătește și roșiile, tocându-le mărunt.
Călește ceapa până devine translucidă, apoi adaugă morcovul și mai lasă încă 15 minute în apă cât să le acopere. Lasă să fiarbă încă 10 minute, gustă pentru a te asigura că sunt gătiți morcovii și apoi adaugă roșiile.
Dă pe mașina de tocat vinetele și ardeii și adaugă-i peste amestecul de legume. Lasă să mai fiarbă 10 minute.
Adaugă spre sfârșit bulionul și condimentele, lasă să dea un clocot, apoi adaugă fasolea și mai lasă încă un clocot.
Pregătește borcanele spălându-le bine. Lasă-le la scurs până sunt uscate complet.
Scoate grilajul de metal al cuptorului și așază borcanele pe acesta, deoarece le vei umple cât zacusca este fierbinte.
Umple borcanele, închide strâns capacul și întoarce-le cu capacul în jos. Acoperă-le cu un prosop mai gros/ștergar/pătură și lasă-le la odihnit până a doua zi.
Păstrează-le la frigider.
Pentru a steriliza borcanele, spală bine atât borcanele, cât și capacele. Clătește-le cu apă din abundență pentru a te asigura că a fost îndepărtat tot detergentul de vase. Așază totul în tava care va intra la cuptor (borcanele cu gura în sus). Introdu tava în cuptorul rece. Sticla introdusă în cuptorul încins va pocni din cauza schimbării bruște a temperaturii. Dă drumul cuptorului la 150 de grade Celsius, funcția cu ventilație. Pentru cuptoarele cu trepte, pornește la treaptă mică. În aproximativ 15 minute (timpul poate varia în funcție de cuptor), picăturile de apă rămase pe borcane se vor evapora ușor. Lasă încă 1 minut, apoi închide cuptorul și deschide ușa. În 30 de minute, borcanele s-au răcit și pot fi umplute. Spală bine mâinile sau folosește mânuși curate, apoi mută borcanele pe o tavă metalică (pentru a preveni crăparea lor la contactul cu preparatul fierbinte). Umple borcanele cu preparatul fierbinte. Înșurubează capacele și lasă borcanele la răcit învelite bine.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei