Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Vinete umplute cu pui şi legume

Durata Preparare: 45 minute

Ingrediente:

Vinete - 2 bucăți
Piept de pui - 300 grame
Ceapă roșie - 1 bucăți
Ardei gras roșu - 1/2 bucăți
Pătrunjel - 1/2 legătură
Sare
Piper
Ciuperci - 4-5 bucăți (opțional)
Roşii - 1-2 bucăți (opțional)
Cașcaval - 100 grame (opțional)
Susan - 1 linguri (opțional)

Pași:

Pasul 1

Taie vinetele și scoate cât mai mult din miezul acestora cu ajutorul unei linguri. Presară sare peste carcasele rămase și lasă-le deoparte.

Pasul 2

Taie cuburi miezul de vinete si pune-l cu sare într-o sită pentru 5-10 minute, apoi spală bine și scurge.

Pasul 3

Într-o tigaie, pune ceapa tăiată mărunt la înăbușit, iar când devine sticloasă (3 minute) adaugă și ardeiul mărunțit. Pune bucățelele din miezul de vinete și cele de piept de pui și lasă la foc mic spre mediu (aproximativ 7-8 minute).

Pasul 4

Condimentează cu sare și piper. Dacă ai optat pentru ele, adaugă și ciupercile acum, lăsând tigaia pe foc încă 3 minute.

Pasul 5

Spală „carcasele” de vinete de zeama lăsată, apoi stropește cu ulei de măsline și dă-le la cuptor la 180 grade pentru 5 minute.

Pasul 6

Scoate-le din cuptor și umple-le cu amestecul de pui. Dacă dorești, pune deasupra felii de roșii, cașcaval sau susan și lasă la cuptor încă 25-30 de minute.

Tips & Tricks

Vinetele sunt un aliment bogat în histamină.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments