Supă cremă de linte și caju condimentat
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Spală vinetele, apoi, cu ajutorul unui peeler îndepărtează o parte din coaja lor (o fâșie da, una nu).
Scufundă vinetele într-un bol cu apă rece și 3 linguri de suc de lămâie. Adaugă un bol deasupra lor pentru a te asigura că vinetele rămân în apă. Lasă deoparte 15- 30 de minute. Acest proces va tempera gustul amărui al vinetelor.
Dă drumul cuptorului la 190 de grade Celsius, funcția cu ventilație.
Scoate vinetele din apă, presează-le și șterge-le bine cu șervețele. Taie vinetele cuburi mai mari (2-3 cm), amestecă-le cu 4 linguri de ulei de măsline, sare și piper. Împrăștie-le pe o tavă cu hârtie de copt. Tava intră la cuptor, aproximativ 20-25 de minute.
Toacă mărunt restul legumelor.
Într-o tigaie încăpătoare, adaugă 2 linguri de ulei de măsline, ceapa, usturoiul și ardeiul. Gătește la foc mediu spre mic, până se înmoaie ardeiul (10 minute). Adaugă roșiile. Dacă acestea nu au suficient suc, completează cu 50ml apă. Gătește încă 10 minute.
Adaugă vinetele, sare, piper și 1/2 linguriță boia ardei iute. Gătește încă 5 minute.
Servește cu pătrunjel proaspăt.
Pentru turtele pufoase: 2 ouă, 5 linguri de ulei de măsline, 1/2 linguriță boia dulce, 1/2 linguriță usturoi, 1/2 linguriță turmeric, 100 ml lapte (poate fi vegetal), 120-150g făină (în funcție de dimensiunea ouălor), 1/2 linguriță sare. Gătește câte o lingură generoasă de aluat în tigaie.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei