Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Varză Cătălina

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație.

Pasul 2:

Taie varza în felii de aproximativ 1 cm grosime și așază-le într-un vas termorezistent (vas yena), distribuindu-le uniform pentru a forma baza preparatului.

Pasul 3:

Taie pieptul de pui cubulețe de dimensiuni egale, pentru o gătire uniformă.

Pasul 4:

Într-un bol, bate ouăle, adaugă smântâna și cașcavalul ras, apoi condimentează cu sare, piper negru, cimbru uscat, usturoi granulat și rozmarin. Amestecă până la omogenizare.

Pasul 5:

Pune cubulețele de pui în amestecul de ouă și smântână, asigurându-te că sunt bine acoperite.

Pasul 6:

Toarnă compoziția peste varza din vas, nivelând cu o spatulă.

Pasul 7:

Taie ceapa în rondele subțiri și distribui-le uniform deasupra preparatului. Așază feliile de roșie peste rondelele de ceapă, astfel încât să fie bine repartizate.

Pasul 8:

Presară parmezan ras pe fiecare felie de roșie.

Pasul 9:

Coace timp de 35-40 de minute.

Pasul 10:

Lasă preparatul să se odihnească 5-10 minute înainte de servire.

Tips & Tricks

Varza este un aliment versatil, care poate fi consumat într-o multitudine de forme: crudă oferă o cantitate mare de vitamina C, murată este o sursă de probiotice, iar inclusă în preparate, conține antioxidanți cu biodisponibilitate crescută Varza este o legumă pe care o găsim în mai mult de 400 de soiuri, ce diferă ca formă, mărime și culoare. Astfel avem varza albă, verde, roșie sau violet, varză creață, varză de Napa, varză de Savoia, varză chinezească și varză de Bruxelles. Varza conduce în topul alimentelor recomandate în diete, deoarece o cană de varză tocată are doar 15 calorii. Totuși, acest aliment este totodată plin de nutrienți. Varza conține foarte multe fibre, așa că asigură un tranzit sănătos, prevenind constipaţia. De asemenea, acidul lactic din compoziția ei este cunoscut pentru efectul pozitiv pe care îl are asupra mușchilor. Varza conține acid folic, ceea ce este ideal pentru femeile însărcinate, care au nevoie de acesta pentru a împiedica apariția malformațiilor congenitale ale nou- născutului. Sucul de varză se recomandă în tratamentul ulcerului pentru că are proprietăţi alcaline şi pentru că în varză găsim o substanţă ce reduce inflamaţia mucoasei stomacale. Varza va fi consumată cu grijă de persoanele care suferă de colită de fermentație, care s-ar putea sa nu suporte varza crudă sau murată, ci doar pe cea fiartă. De asemenea, pentru persoanele cu probleme de tiroidă, datorită conținutului de iod din varză, este recomandat a se consuma varză doar în cantități mici.  

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments