Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Încinge o tigaie la foc mediu. Adaugă grișul. Călește-l în tigaia uscată, amestecând, până capătă un miros plăcut. Transferă-l într-un bol și pune-l deoparte.
În tigaia curată, încinsă la foc mediu, adaugă untul ghee. Odată ce se topește, adaugă semințele de muștar. Când încep să pocnească, adaugă semințele de chimion și lintea. Prăjește-le, amestecând, până se rumenesc.
Adaugă caju zdrobit, ceapa mărunțită și gătește-le până ceapa devine translucidă.
Adaugă ardeiul iute, ghimbirul, curry și sare după gust.
Amestecă și adaugă două căni jumătate de apă. Când apa dă în clocot, lasă focul mic și adaugă câte un pic din grișul călit, amestecând continuu. Când se formează o budincă groasă, pune capacul, stinge focul și lasă budinca sub capac 3-4 minute înainte de a o servi.
Pune Upma în farfurii și servește-o cu coriandru proaspăt și un strop de zeamă de lime.
Uneori urmașul poate simți că el este singurul care gustă preparate noi. Asigură-te că incluzi în meniul vostru săptămânal un preparat sau un ingredient nou și pentru adulți. Povestește-i urmașului înainte de masă faptul că ești entuziasmat sau sceptic în legătură cu preparatul. Ceea ce el va învăța este importanța deschiderii față de nou, chiar dacă nu întotdeauna rezultatul este pe gustul tău.