Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Un altfel de negresă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Înmoaie curmalele fără sâmburi în lapte fierbinte timp de 20 de minute pentru a obține o textură moale.

Pasul 2:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pasul 3:

Într-un bol, amestecă făina (atât făina de mei, cât și cea integrală), praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Amestecă bine cu un tel. Topește untul.

Pasul 4:

După ce curmalele s-au înmuiat, mixează-le în blender împreună cu laptele, până devin o pastă fină. Transferă această pastă într-un bol. Adaugă untul și omogenizează.

Pasul 5:

Încorporează ingredientele uscate și amestecă. Mărunțește nucile.

Pasul 6:

Toarnă aluatul într-o termorezistentă tapetată cu hârtie de copt, presară nuci deasupra și coace timp de 40- 50 de minute sau până când scobitoarea iese curată.

Tips & Tricks

Făina de mei poate fi înlocuită cu făină de migdale sau făină albă. Totuși, îți recomandăm să folosești în preparatele care conțin făină diferite tipuri pentru a te bucura de un preparat mai bogat în nutrienți. Făina de mei este un aliment bogat în proteine, aminoacizi esențiali, calciu și fibre.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments