Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Înmoaie curmalele fără sâmburi în lapte fierbinte timp de 20 de minute pentru a obține o textură moale.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un bol, amestecă făina (atât făina de mei, cât și cea integrală), praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Amestecă bine cu un tel. Topește untul.
După ce curmalele s-au înmuiat, mixează-le în blender împreună cu laptele, până devin o pastă fină. Transferă această pastă într-un bol. Adaugă untul și omogenizează.
Încorporează ingredientele uscate și amestecă. Mărunțește nucile.
Toarnă aluatul într-o termorezistentă tapetată cu hârtie de copt, presară nuci deasupra și coace timp de 40- 50 de minute sau până când scobitoarea iese curată.
Făina de mei poate fi înlocuită cu făină de migdale sau făină albă. Totuși, îți recomandăm să folosești în preparatele care conțin făină diferite tipuri pentru a te bucura de un preparat mai bogat în nutrienți. Făina de mei este un aliment bogat în proteine, aminoacizi esențiali, calciu și fibre.
0 0 votes Acordă o notă rețetei