Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Curăță gulia și dovlecelul, apoi dă-le pe răzătoarea mare. Toacă ceapa.
Încinge o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline și pune la sotat cu o lingură de apă, ceapa. Când aceasta își schimbă culoarea, adaugă legumele date pe răzătoare și o lingură de oțet de mere.
Lasă 2-3 minute, apoi adaugă roșia tocată, sare și piper și lasă totul la foc mic. Completează după caz cu apă sau supă. Fierbe aproximativ 10-15 minute, în funcție de cât de tinere sunt legumele.
Separat, amestecă lingura de făină cu 3 linguri de chefir și diluează dacă e nevoie cu puțin lapte, amestecând intens până ajunge de consistența unui sos bechamel (un sos mai gros).
Când legumele sunt fierte, adaugă sosul alb și amestecă pentru a nu se forma cocoloașe. Adaugă mărarul proaspăt tocat și mai lasă 3-5 minute până se gătește făina. 6. Servește-o ca atare sau ca și garnitură, alături de carne.
0 0 votes Acordă o notă rețetei