Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Turn de sfeclă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Spală și curăță sfecla, apoi înfășoar-o în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu. Așază-o pe o tavă și coace-o în cuptor timp de 45-60 de minute, până când este fragedă când o înțepi cu o furculiță. Coace și nucile 3-5 minute, urmărindu-le atent să nu se ardă. După ce se răcește puțin, curăță sfecla și taie-o în rondele de aproximativ 0,5 cm grosime.

Pasul 2:

Într-un bol mic, amestecă brânza de capră cu mierea, sare și piper până obții o pastă cremoasă. Pune deoparte.

Pasul 3:

Toacă nuca. Într-un bol, amestecă uleiul de măsline, oțetul balsamic și mierea până se omogenizează. Adaugă nucile prăjite și tocate și cimbru proaspăt tocat. Condimentează cu sare și piper după gust.

Pasul 4:

Pe un platou de servire, pune o felie de sfeclă, adaugă o linguriță din amestecul de brânză de capră și o altă felie de sfeclă deasupra. Continuă cu alte straturi de sfeclă și brânză, în funcție de grosimea feliilor de sfeclă, până formezi 2-3 straturi pentru fiecare stivă.

Pasul 5:

Toarnă vinegreta cu nuci și cimbru peste fiecare stivă. Presară nuci tocate și crenguțe de cimbru proaspăt pe deasupra.

Tips & Tricks

Știm că urmașul îți cere atenție deplină. Dacă această rețetă îți este inspirație pentru o masă festivă, este simplu: coace sfecla și pregătește crema înainte, iar înainte ca oaspeții să ajungă, asamblează platoul.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments