Drob de vinete și dovlecel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Spală și curăță sfecla, apoi înfășoar-o în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu. Așază-o pe o tavă și coace-o în cuptor timp de 45-60 de minute, până când este fragedă când o înțepi cu o furculiță. Coace și nucile 3-5 minute, urmărindu-le atent să nu se ardă. După ce se răcește puțin, curăță sfecla și taie-o în rondele de aproximativ 0,5 cm grosime.
Într-un bol mic, amestecă brânza de capră cu mierea, sare și piper până obții o pastă cremoasă. Pune deoparte.
Toacă nuca. Într-un bol, amestecă uleiul de măsline, oțetul balsamic și mierea până se omogenizează. Adaugă nucile prăjite și tocate și cimbru proaspăt tocat. Condimentează cu sare și piper după gust.
Pe un platou de servire, pune o felie de sfeclă, adaugă o linguriță din amestecul de brânză de capră și o altă felie de sfeclă deasupra. Continuă cu alte straturi de sfeclă și brânză, în funcție de grosimea feliilor de sfeclă, până formezi 2-3 straturi pentru fiecare stivă.
Toarnă vinegreta cu nuci și cimbru peste fiecare stivă. Presară nuci tocate și crenguțe de cimbru proaspăt pe deasupra.
Știm că urmașul îți cere atenție deplină. Dacă această rețetă îți este inspirație pentru o masă festivă, este simplu: coace sfecla și pregătește crema înainte, iar înainte ca oaspeții să ajungă, asamblează platoul.