Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Tort nebunie cu mango și lămâie

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Cu ajutorul mixerului, bate untul (la temperatura camerei) și zahărul timp de 4 minute. Adaugă ouăle, amestecă din nou timp de 2/3 minute. Adaugă smântâna, lămâia, amestecă din nou cu mixerul.

Pasul 2:

Completează cu ingredientele uscate (făina, fulgii de nucă de cocos, praful de copt, bicarbonatul, sarea). Încorporează totul cu un tel sau o furculiță.

Pasul 3:

Întinde într-o tavă cu diametrul de 26 cm. După ce blatul va crește, îl poți tăia pe jumătate și vei obține 2 blaturi.

Pasul 4:

Tava intră la cuptor, la 180 de grade Celsius, timp de 45 de minute (verifică folosind scobitoarea).

Pasul 5:

Alege un mango copt. Mărunțește fructul mango cu ajutorul blenderului. Încorporează în piureul obținut mierea și mascarpone. Pune crema la frigider până când o vei folosi.

Pasul 6:

Pregătește siropul, încălzind într-o oală la foc mic zahărul și apa. Când zahărul s-a topit, închide focul și adaugă sucul de lămâie.

Pasul 7:

Taie blatul în 2 (îl poți lăsa și întreg). Însiropează, adaugă crema, apoi repetă. Lasă 1 oră la frigider înainte de a-l consuma.

Tips & Tricks

Pentru o variantă fără alergeni, folosește blatul de la tortul bananicios, rețeta o găsești aici:Tort bananicios și înlocuiește brânza mascarpone cu partea solidă dintr-o conservă de lapte de cocos.

Te-ar putea interesa si ...

Pui aromat

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments