Pui aromat
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Cu ajutorul mixerului, bate untul (la temperatura camerei) și zahărul timp de 4 minute. Adaugă ouăle, amestecă din nou timp de 2/3 minute. Adaugă smântâna, lămâia, amestecă din nou cu mixerul.
Completează cu ingredientele uscate (făina, fulgii de nucă de cocos, praful de copt, bicarbonatul, sarea). Încorporează totul cu un tel sau o furculiță.
Întinde într-o tavă cu diametrul de 26 cm. După ce blatul va crește, îl poți tăia pe jumătate și vei obține 2 blaturi.
Tava intră la cuptor, la 180 de grade Celsius, timp de 45 de minute (verifică folosind scobitoarea).
Alege un mango copt. Mărunțește fructul mango cu ajutorul blenderului. Încorporează în piureul obținut mierea și mascarpone. Pune crema la frigider până când o vei folosi.
Pregătește siropul, încălzind într-o oală la foc mic zahărul și apa. Când zahărul s-a topit, închide focul și adaugă sucul de lămâie.
Taie blatul în 2 (îl poți lăsa și întreg). Însiropează, adaugă crema, apoi repetă. Lasă 1 oră la frigider înainte de a-l consuma.
Pentru o variantă fără alergeni, folosește blatul de la tortul bananicios, rețeta o găsești aici:Tort bananicios și înlocuiește brânza mascarpone cu partea solidă dintr-o conservă de lapte de cocos.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei