Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Întinde alunele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace-le 3-4 minute, după care scoate-le coaja. Toacă alunele sau zdrobește-le cu ciocanul de șnițele, după ce le-ai pus într-o pungă.
Toacă mărunt ceapa și morcovul cubulețe.
Încinge o oală sau tigaie, adaugă uleiul și călește ceapa, până când devine translucidă. Adaugă carnea tocată și condimentele. Gătește până când carnea își schimbă culoarea.
Gătește orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj, cu un strop de sare. Când este gata, lasă-l la scurs într-o sită.
Adaugă peste carne legumele și sosul de soia, dacă ai optat pentru acesta. Gătește până când legumele se înmoaie și carnea este complet gătită. Este în regulă să rămână zeamă/sos, acesta se va scurge în orez și îl va aroma.
Asamblează tortul într-un vas cu fund detașabil. Așază orezul la fundul vasului și presează-l bine.
Toarnă amestecul de carne deasupra, presându-l și pe acesta. Presară alunele deasupra. Lasă preparatul să se răcească ușor.
0 0 votes Acordă o notă rețetei