Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Tort de mămăligă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Decojește dovlecelul și vânata. Taie-le cuburi mici. Pune-le la fiert într-o oală, împreună cu o jumătate de cană de apă. Lasă totul la foc mediu spre mic, sub capac.

Pasul 2:

Verifică legumele după 10 minute. Dacă încă nu sunt moi, completează cu apă dacă este necesar și lasă încă 5 minute.

Pasul 3:

Adaugă condimentele și sosul de roșii. Lasă la fiert încă 3/4 minute. Închide focul și lasă „crema” sub capac.

Pasul 4:

Pune 4 căni de apă la fiert. Adaugă sarea. Câna apa a dat în clocot, adaugă mălaiul în ploaie, amestecând continuu.
Fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pasul 5:

Pe un platou, toarnă jumătate din mămăligă. Adaugă legumele, apoi completează cu cealaltă jumătate de mămăligă.

Pasul 6:

Decorează după gust cu parmezan, smântână sau mici bucățele de unt.

Tips & Tricks

Poți pregăti acest tort și cu o „cremă” din brânzeturi. Dă prin răzătoare 75g cașcaval și 100g mozzarella. Unge primul blat cu un strat subțire de smântână, presară brânzeturile, apoi completează cu restul de mămăligă.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments