Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Tort de ăla cu cartofi

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Fierbe cartofii dulci decojiți, apoi pasează-i până obții un piure fin.

Pasul 2:

Cât cartofii se răcesc, hidratează semințele de chia în 100ml apă.

Pasul 3:

Amestecă toate ingredientele pentru blat și toarnă-l într-o tavă mai mare, într- un strat de aproximativ 1cm. Vei tăia acest blat la jumătate pentru a obține 2 foi dreptunghiulare de tort. După ce se răcește, vei putea lua ușor hârtia de copt. Tava intră la cuptor, la 180 de grade Celsius, 30 de minute (test scobitoare).

Pasul 4:

Într-un blender, mixează merele decojite și bananele. Adaugă zahărul, amidonul sau făina și praful de sare, amestecă, apoi include și laptele (400ml). Fierbe la foc mic până când compoziția se îngroașă (8-10min). Lasă la răcit, la temperatura camerei, cu folie alimentară lipită de suprafața cremei.

Pasul 5:

Când crema s-a răcit, mixează partea tare dintr-o conservă de lapte de cocos (160g). Adaugă o treime din crema de mere, câte o lingură pe rând, continuând să mixezi.

Pasul 6:

Pune toate ingredientele pentru sirop la fiert, la foc mic, până se topește zahărul.

Pasul 7:

Taie blatul în

Însiropează, adaugă crema de mere simplă. a doua felie de blat, unge cu crema cu nucă de cocos.

Tips & Tricks

Dacă nu există alergii alimentare, poți înlocui semințele de chia cu 5 ouă și făina de mălai cu 180-190g făină.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments