Porc cu sos de mandarine și legume
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius, căldură sus-jos.
Decojește 3 mere dulci, taie-le cuburi. Folosind blenderul, amestecă până obții un piure. Va fi nevoie să cureți pereții vasului. Dacă merele nu sunt foarte coapte, fierbe-le câteva minute înainte.
Folosind mixerul, bate 6 ouă, 50ml ulei de măsline, 1 linguriță de vanilie, piureul de mere și 2 linguri de zahăr de cocos.
Amestecă ingredientele uscate (300g făină, 100g pudră de roșcove, 10g praf de copt, 1 linguriță scorțișoară, 1/2 linguriță nucșoară, 1 linguriță ghimbir, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu).
Încorporează în ingredientele umede folosind o paletă.
Răstoarnă într-o tavă rotundă de 23cm tapetată cu hârtie de copt. Tava intră la cuptor aproximativ 40 de minute (testul scobitorii). Lasă să se răcească de tot înainte să-l tai.
Pregătește crema amestecând ingredientele cu ajutorul unei spatule. Depozitează la frigider până la utilizare.
Decojește 3 mere dulci, taie-le cuburi. Cu ajutorul blenderului, transformă-le într- un piure. Va fi nevoie să cureți pereții vasului. Dacă merele nu sunt foarte coapte, fierbe-le câteva minute înainte.
Într-o oală, pune la fiert, la foc mic: piureul de mere, 100g unt, 1 linguriță vanilie, 1 lingură zahăr de cocos. Amestecă ocazional până când untul și zahărul s-au topit.
Adaugă 400ml de smântână lichidă. Amestecă și fierbe aproximativ 5 minute.
Închide focul, presară un praf de sare. Amestecă și lasă la răcit. Dacă se răcește, iar blatul este în continuare cald, depozitează la frigider, apoi încălzește câteva minute înainte de a utiliza.
Pregătește siropul amestecând ingredientele la foc mic.
Taie foile rotunde de orez pe jumătate. Scufundă fiecare jumătate, pe rând, în apă pentru aproximativ 40 de secunde. Când s-au înmuiat, ridică-le, așază-le pe hârtie de copt și dă-le forma unor fantome. Tava intră la cuptor, la 150 de grade Celsius, aproximativ 12-14 minute (până s-au întărit). După ce se răcesc, fă ochii fantomelor cu ajutorul unor scobitori și al gemului de prune/ciocolatei tartinabile.
Taie blatul în 3 bucăți egale. Însiropează prima bucată, adaugă cremă, apoi caramel. Continuă, iar la final, îmbracă tortul în caramelul rămas și decorează cu fantome.
Înjumătățește cantitățile și vei obține 15 brioșe. Taie brioșele pe jumătate, umple-le cu cremă, apoi adaugă deasupra caramelul. Opțional, poți însiropa brioșele odată tăiate.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei