Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Tort cu gust de cafea și fantome prietenoase

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius, căldură sus-jos.

Pasul 2:

Decojește 3 mere dulci, taie-le cuburi. Folosind blenderul, amestecă până obții un piure. Va fi nevoie să cureți pereții vasului. Dacă merele nu sunt foarte coapte, fierbe-le câteva minute înainte.

Pasul 3:

Folosind mixerul, bate 6 ouă, 50ml ulei de măsline, 1 linguriță de vanilie, piureul de mere și 2 linguri de zahăr de cocos.

Pasul 4:

Amestecă ingredientele uscate (300g făină, 100g pudră de roșcove, 10g praf de copt, 1 linguriță scorțișoară, 1/2 linguriță nucșoară, 1 linguriță ghimbir, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu).

Pasul 5:

Încorporează în ingredientele umede folosind o paletă.

Pasul 6:

Răstoarnă într-o tavă rotundă de 23cm tapetată cu hârtie de copt. Tava intră la cuptor aproximativ 40 de minute (testul scobitorii). Lasă să se răcească de tot înainte să-l tai.

Pasul 7:

Pregătește crema amestecând ingredientele cu ajutorul unei spatule. Depozitează la frigider până la utilizare.

Pasul 8:

Decojește 3 mere dulci, taie-le cuburi. Cu ajutorul blenderului, transformă-le într- un piure. Va fi nevoie să cureți pereții vasului. Dacă merele nu sunt foarte coapte, fierbe-le câteva minute înainte.

Pasul 9:

Într-o oală, pune la fiert, la foc mic: piureul de mere, 100g unt, 1 linguriță vanilie, 1 lingură zahăr de cocos. Amestecă ocazional până când untul și zahărul s-au topit.

Pasul 10:

Adaugă 400ml de smântână lichidă. Amestecă și fierbe aproximativ 5 minute.

Pasul 11:

Închide focul, presară un praf de sare. Amestecă și lasă la răcit. Dacă se răcește, iar blatul este în continuare cald, depozitează la frigider, apoi încălzește câteva minute înainte de a utiliza.

Pasul 12:

Pregătește siropul amestecând ingredientele la foc mic.

Pasul 13:

Taie foile rotunde de orez pe jumătate. Scufundă fiecare jumătate, pe rând, în apă pentru aproximativ 40 de secunde. Când s-au înmuiat, ridică-le, așază-le pe hârtie de copt și dă-le forma unor fantome. Tava intră la cuptor, la 150 de grade Celsius, aproximativ 12-14 minute (până s-au întărit). După ce se răcesc, fă ochii fantomelor cu ajutorul unor scobitori și al gemului de prune/ciocolatei tartinabile.

Pasul 14:

Taie blatul în 3 bucăți egale. Însiropează prima bucată, adaugă cremă, apoi caramel. Continuă, iar la final, îmbracă tortul în caramelul rămas și decorează cu fantome.

Tips & Tricks

Înjumătățește cantitățile și vei obține 15 brioșe. Taie brioșele pe jumătate, umple-le cu cremă, apoi adaugă deasupra caramelul. Opțional, poți însiropa brioșele odată tăiate.

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments