Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Cu ajutorul mixerului, amestecă laptele, uleiul, vanilia, oțetul și siropul de arțar sau mierea.
Cerne făina, praful de copt, sarea, apoi amestecă.
Combină cele două boluri. Rezultatul este lipicios.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, toarnă aluatul, apoi lasă-l la cuptor, la 180 de grade Celsius, timp de 45-50 de minute (până trece testul scobitorii, însă ține cont de faptul că acesta va fi puțin umed în interior chiar și după).
Prepară crema amestecând bananele pasate bine, gălbenușurile și vanilia. Pune laptele la fiert la foc mic până când acesta ajunge aproape de fierbere. Toarnă-l puțin câte puțin peste amestecul cu banană. Adaugă făina sau amidonul. Pune totul la fiert până când compoziția se îngroașă (6-8 min).
Pregătește siropul amestecând ingredientele la foc mic, până când zahărul s-a topit.
Taie blatul în 2, însiropează, adaugă un strat de cremă, repetă. Lasă la frigider 1 oră înainte de a servi.
Poți înlocui făina din blat cu făină mix fără gluten (ambalat, nu amestec proprii), laptele de cocos cu lapte de ovăz sau de vacă și făina din cremă cu 70 g de amidon.
0 0 votes Acordă o notă rețetei