Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Spală orezul în 2-3 ape până când apa devine limpede. Adaugă orezul și apa (1 parte orez, 2 părți apă) în oală, pune un capac și fierbe-l la foc mic timp de 15 minute, fără să ridici capacul. După ce a fiert, lasă-l să se odihnească 10 minute, apoi amestecă-l ușor.
Într-un bol, combină sosul de soia, mierea, ghimbirul, usturoiul și o lingură de ulei de susan. Pune fileurile de ton în marinadă și lasă-le la frigider pentru 15-20 de minute.
Încălzește o tigaie antiaderentă și adaugă o lingură de ulei de susan. Scoate fileurile de ton din marinadă (păstrează marinada pentru sos) și gătește-le 3-4 minute pe fiecare parte sau până când sunt complet gătite.
Toarnă marinada rămasă în tigaie, adaugă puțină apă (50 ml) și lasă să fiarbă 2-3 minute până când se îngroașă ușor.
Împarte orezul în 3 porții și așază tonul deasupra. Toarnă sosul peste ton și orez. Presară ceapă verde și semințe de susan.
Deși tonul file se va rupe ușor în bucăți mici atunci când urmașul mușcă din el, acest preparat va fi mai ușor de consumat dacă mărunțești tonul cu furculița și îl amesteci cu orezul. Omite mierea în cazul urmașilor cu vârste mai mici de un an.
0 0 votes Acordă o notă rețetei