Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Lasă lintea la înmuiat în apă pentru minim 30 de minute. În felul acesta, va fierbe mai ușor.
Curăță și taie cubulețe legumele. Pisează usturoiul.
Pune 1 lingură ulei de măsline la încins, apoi adaugă ceapa, morcovii și țelina. Amestecă frecvent.
După 4-5 minute, adaugă ardeiul, cartoful, usturoiul și dovlecelul și lasă la foc potrivit pentru 4-5 minute.
Adaugă lintea scursă, condimentele și 2 – 3 căni mari de apă. Acoperă mâncarea și las-o la foc potrivit 20 de minute, până legumele și lintea sunt bine gătite.
Adaugă roșiile și apă, dacă este necesar. Potrivește de sare. Lasă încă 2-3 minute.
Rezultatele cercetărilor ne arată că leguminoasele cu o culoare mai închisă conțin o cantitate mai mare de antinutrienți decât cele de culori deschise. Deși procesul înmuierii lor nu este întotdeauna necesar și poate fi considerat opțional pentru toată această categorie de alimente, el prezintă anumite beneficii. În primul rând, timpul de gătire scade, la fel și nivelul acidului fitic sau al oligozaharidelor. Totuși, acest lucru se poate observa și după ce alimentele au fost gătite.
0 0 votes Acordă o notă rețetei