Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Tocăniță de ciuperci cu mămăligă

Durata Preparare: 45 minute

Ingrediente:

Mălai - 120-130 grame
Apă - 960 mililitri
Sare
Ciuperci - 700 grame
Praz - 1 bucăți
Usturoi - 4 căței
Ardei gras roșu - 1 bucăți
Suc de roșii - 400 mililitri
Sare
Piper
Cimbru - 1 lingurițe
Pătrunjel - grame
Mărar - grame
Boia de ardei dulce - grame (opțional)

Pași:

Pasul 1

Pune apa la fiert la foc mare. Adaugă și sare în apă, după gust.

Pasul 2

Când apa este aproape de fierbere, varsă mălaiul în ploaie, amestecând cu un tel, pentru a evita cocoloașele.

Pasul 3

Amestecă periodic, continuând cu flacăra mică. Timpul de fierbere poate varia, de obicei este înscris pe ambalaj.

Pasul 4

Pune la înabușit prazul (fără partea de culoare verde închis) și usturoiul tocate mărunt.

Pasul 5

După 2-3 minute, adaugă ardeiul tăiat cubulețe, cimbru și boia.

Pasul 6

După 3 minute, adăugă ciupercile tăiate felii și așteaptă să scadă apa pe care o vor lăsa.

Pasul 7

Adăugă sucul de roșii, verdeața pentru care ai optat, sarea și piperul după gust și lăsă să fiarbă sub capac până se îngroașă sosul.

Tips & Tricks

Joacă-te cu diferite tipuri de ciuperci pentru a te bucura de un gust mai intens (ciuperci brune, gălbiori, pleurotus, Shimeji, Portobello). Ține însă cont de vârsta și abilitățile urmașului atunci când le pregătești. Până la vârsta de 9 luni, asigură-te că acestea sunt moi, tocate mărunt și integrate în diverse preparate.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments