Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Tocană dunăreană

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Toacă mărunt ardeii grași și usturoiul, decojește cartofii și taie-i cuburi.

Pasul 2:

Într-o oală încăpătoare, călește ardeii și usturoiul în 2 linguri de ulei de măsline, pentru 4-5 minute.

Pasul 3:

Adaugă cartofii, boiaua afumată și amestecă în tigaie încă 3 minute.

Pasul 4:

Completează cu apă puțin peste nivelul legumelor din oală. Adaugă frunza de dafin și lasă la fiert la foc mediu pentru 15 minute (până când cartofii pot fi ușor pătrunși de o furculiță).

Pasul 5:

Adaugă 3 linguri de pastă de tomate (poți folosi și ketchupul de casă de la rețeta de cartofi prăjiți) și 1 roșie tocată mărunt. Lasă la fiert încă 2 minute.

Pasul 6:

Dacă sosul a scăzut prea mult, completează cu apă. Urmează să fierbem tonul în tigaie și va avea nevoie de lichid.

Pasul 7:

Taie tonul cuburi de aproximativ 2 cm. Adaugă-l în oală, scufundându-l în lichidul rămas. Pune capacul și lasă la fiert la foc mic încă 5 minute.

Pasul 8:

Serviți cu pătrunjel proaspăt.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments