Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Toast zdrobit

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pune mazărea într-o cratiță și acoper-o cu apă clocotită. Fierbe la foc mediu timp de 1 minut, apoi scurge apa.

Pasul 2:

Pune mazărea într-un bol și zdrobește-o cu o furculiță. Adaugă un praf de sare, frunzele de mentă tocate, coaja rasă de lămâie, un strop de suc de lămâie și uleiul de măsline. Amestecă bine.

Pasul 3:

Prăjește feliile de pâine.

Pasul 4:

Poșează ouăle. Umple o cratiță cu apă și pune-o la foc mediu. Las-o să ajungă aproape de punctul de fierbere, dar nu o lăsa să clocotească complet. Adaugă 1 lingură de oțet în apă. Folosind o lingură, creează un vârtej în apă, în centrul cratiței. Sparge oul într-un mic bol sau cană. Apoi, cu grijă, lasă-l să alunece ușor în apă. Lasă oul să se gătească timp de 3-4 minute, până când albușul este complet coagulat și devine alb, iar gălbenușul rămâne moale în interior. Pentru urmași, mărește timpul de fierbere la 7-8 minute, până când gălbenușul a fiert complet. Folosește o lingură cu fante pentru a scoate oul din apă, lăsând excesul de apă să se scurgă. Poți pune oul pe un prosop de hârtie pentru a absorbi restul de apă.

Pasul 5:

Așază mazărea zdrobită pe pâinea caldă, pune oul deasupra, și presară câțiva fulgi de chilli.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments