Budincă cu caise uscate
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pune mazărea într-o cratiță și acoper-o cu apă clocotită. Fierbe la foc mediu timp de 1 minut, apoi scurge apa.
Pune mazărea într-un bol și zdrobește-o cu o furculiță. Adaugă un praf de sare, frunzele de mentă tocate, coaja rasă de lămâie, un strop de suc de lămâie și uleiul de măsline. Amestecă bine.
Prăjește feliile de pâine.
Poșează ouăle. Umple o cratiță cu apă și pune-o la foc mediu. Las-o să ajungă aproape de punctul de fierbere, dar nu o lăsa să clocotească complet. Adaugă 1 lingură de oțet în apă. Folosind o lingură, creează un vârtej în apă, în centrul cratiței. Sparge oul într-un mic bol sau cană. Apoi, cu grijă, lasă-l să alunece ușor în apă. Lasă oul să se gătească timp de 3-4 minute, până când albușul este complet coagulat și devine alb, iar gălbenușul rămâne moale în interior. Pentru urmași, mărește timpul de fierbere la 7-8 minute, până când gălbenușul a fiert complet. Folosește o lingură cu fante pentru a scoate oul din apă, lăsând excesul de apă să se scurgă. Poți pune oul pe un prosop de hârtie pentru a absorbi restul de apă.
Așază mazărea zdrobită pe pâinea caldă, pune oul deasupra, și presară câțiva fulgi de chilli.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei