Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Tartă cu spanac și urzici

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Frământă cu mâna sau cu robotul un aluat tare din 250g făină, 100g unt, 50ml lapte și sarea și dă-l la frigider pentru aproximativ 1 oră.

Pasul 2:

Folosește o pereche de mânuși groase, apoi opărește urzicile și spanacul timp de 3 minute (dacă sunt proaspete). Trece-le printr-un jet de apă rece și mărunțește-le cu ajutorul unui cuțit.

Pasul 3:

Pune la sotat în ulei de măsline și puțină apă prazul și usturoiul tocate mărunt, peste care adaugă urzicile, spanacul și o cană de apă. Amestecă ușor, frecvent, pentru aproximativ 10-12 minute, până scade apa. Lasă la răcit. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pasul 4:

Separat, amestecă bine ouăle, brânza și iaurtul grecesc. Condimentează după gust. Apoi încorporează spanacul și urzicile sotate.

Pasul 5:

Întinde foaia de aluat cu sucitorul și pune-o în forma de tartă, înțepând-o cu furculița.

Pasul 6:

Adăugă amestecul de spanac și urzică. Presară cașcavalul și dă la cuptor pentru aproximativ 40-45 minute, până se rumenește frumos.

Te-ar putea interesa si ...

Masa ciobanului

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments