Masa ciobanului
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Frământă cu mâna sau cu robotul un aluat tare din 250g făină, 100g unt, 50ml lapte și sarea și dă-l la frigider pentru aproximativ 1 oră.
Folosește o pereche de mânuși groase, apoi opărește urzicile și spanacul timp de 3 minute (dacă sunt proaspete). Trece-le printr-un jet de apă rece și mărunțește-le cu ajutorul unui cuțit.
Pune la sotat în ulei de măsline și puțină apă prazul și usturoiul tocate mărunt, peste care adaugă urzicile, spanacul și o cană de apă. Amestecă ușor, frecvent, pentru aproximativ 10-12 minute, până scade apa. Lasă la răcit. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Separat, amestecă bine ouăle, brânza și iaurtul grecesc. Condimentează după gust. Apoi încorporează spanacul și urzicile sotate.
Întinde foaia de aluat cu sucitorul și pune-o în forma de tartă, înțepând-o cu furculița.
Adăugă amestecul de spanac și urzică. Presară cașcavalul și dă la cuptor pentru aproximativ 40-45 minute, până se rumenește frumos.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei