Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Tăieței de orez cu pui dulce-iute

Durata Preparare: 30 minute

Ingrediente:

Noodles - 500 grame
Piept de pui - 300 grame
Ceapă - 1 bucăți
Ardei gras roșu - 1 bucăți
Căței de usturoi - 4 bucăți
Varză - 150 grame
Țelină - 150 grame
Sos de soia - 4 linguri
Ulei de susan - 4 linguri
Miere - 2 linguri
Fulgii chilli - grame
Ghimbir - 1 linguri
Portocală - 1/2 felii
Ceapă verde - 2 fir
Susan - grame

Pași:

Pasul 1

Într-un wok încins, pune 2 linguri de ulei de susan și 2 linguri de apă, în care gătești 2 căței de usturoi tocați și ghimbirul.

Pasul 2

Adaugă puiul tăiat julienne și lasă până se gătește corespunzător, apoi adaugă fulgi de chilli, după gust.

Pasul 3

Amestecă sosul de soia cu sucul de portocală și mierea, adaugă peste pui, lasă câteva minute până se reduce sosul.

Pasul 4

Fierbe tăițeii de orez conform indicațiilor de pe ambalaj.

Pasul 5

Într-o tigaie, de preferat tip wok, pune uleiul de susan și adaugă la distanță de 1-2 minute legumele în următoarea ordine: ceapa mărunțită, țelina julienne, morcovul julienne, ciupercile, varza crudă julienne.

Pasul 6

Lasă la foc potrivit până sunt gata legumele (5 minute pentru că vrem să ămână crocante), apoi adaugă tăițeii de
orez și puiul cu sos. Amestecă încă 2-3 minute la wok.

Pasul 7

Servește cu bucățele de ceapă verde sau susan.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments