Tofu ramen
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Într-un bol, amestecă buchețelele de conopidă și năutul cu uleiul de măsline, boiaua, chimionul, sare și piper. Întinde totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptor pentru 30 de minute, până se rumenesc ușor.
Între timp, taie varza fideluță sau răzuiește-o fin, apoi amestec-o cu oțetul, sucul de lămâie, mierea și un praf de sare, într-un bol nemetalic. Las-o deoparte să se marineze, amestecând din când în când.
Pregătește crema de avocado, adăugând toate ingredientele într-un robot de bucătărie și mixând până obții o textură fină.
În ultimele 5 minute cât legumele sunt la cuptor, încălzește ușor foile de tortilla (ca să fie mai flexibile), apoi așază-le între grilele grătarului cuptorului, cu marginile în jos, pentru a prinde forma de bărcuță. Lasă-le în cuptor aproximativ 5 minute, până devin ușor crocante – își vor păstra forma pe măsură ce se răcesc.
Pentru asamblare, întinde un strat subțire de cremă de avocado în fiecare bărcuță de tortilla. Adaugă apoi un strat generos de legume coapte, salată de varză și încă puțină cremă de avocado deasupra. Presară coriandru proaspăt, dacă îți place. Folosește legumele rămase pentru o cină rapidă următoarea zi: supă cremă delicioasă: Supă cremă de năut copt.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei