Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Taci și-nghite

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pune apa la fiert împreună cu 1/2 linguriță sare.

Pasul 2:

Când apa a dat în clocot, adaugă mălaiul în ploaie, amestecând constant. Continuă să fierbi la foc mediu până când mămăliga este gata (timpul diferă în funcție de tipul de mălai).

Pasul 3:

Dă mămăliga deoparte.

Pasul 4:

Dă drumul cuptorul la 190 de grade Celsius.

Pasul 5:

Mărunțește brânza de burduf cu ajutorul unei furculițe.

Pasul 6:

Într-un vas potrivit pentru cuptor sau în forme individuale, așază un strat de mămăligă (1,5 cm), jumătate din brânza de burduf și puțin unt dat pe răzătoare. Repetă acest strat.

Pasul 7:

Deasupra brânzei, așază acum ultimul strat de mămăligă. Cu ajutorul unei linguri, formează 3 adâncituri. În ele vei sparge cele 3 ouă.

Pasul 8:

Presară puțină sare și, opțional, cimbru deasupra.

Pasul 9:

Tava intră la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

Pasul 10:

Opțional, adaugă 1 lingură de smântână peste fiecare porție înainte de a servi.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments