Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Taie carnea și legumele în forma dorită: cuburi, rondele sau, pentru urmași începători, baghețele pentru degețele (bucăți lungi cât un deget, groase cât două).
Într-o oală, călește ceapa, morcovul și rădăcinoasele timp de 3-4 minute, în puțină apă și 1 lingură de ulei.
Adaugă pieptul de pui și lasă-l să se înăbușe alături de legume câteva minute, amestecând ușor.
Toarnă 1,5–2 litri de apă și adu la fierbere. Când începe să clocotească, adună spuma care se formează la suprafață cu o spumieră.
După ce ai spumat, lasă să fiarbă aproximativ 10 minute, apoi adaugă fasolea verde și jumătate din mărarul tocat.
Condimentează cu sare și piper, apoi continuă fierberea încă 15 minute, până când păstăile sunt fierte. Dacă mai scade lichidul, poți completa cu puțină apă fierbinte.
Servește supa caldă, cu mărar proaspăt presărat deasupra.
Dacă îți plac ciorbele mai mult decât supele, adaugă borș, zeamă de lămâie sau iaurt pentru a da un gust acru preparatului.