Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Supă marocană de linte

Număr persoane

Pași:

Pasul 1

Dacă folosești linte negătită, pune boabele la înmuiat pentru minim 1 h 30-2 ore (ideal 3-4 ore).

Pasul 2

Curăță și mărunțește legumele.

Pasul 3

Pregătește toate condimentele (mai puțin scorțișoara și pătrunjelul proaspăt) într-un recipient.

Pasul 4

Pune în ulei și puțină apă ceapa, morcovul și țelina la înăbușit. După 5-6 minute, adaugă usturoiul, pasta de tomate și condimentele pregătite (fulgii chilli, chimionul, coriandrul, turmericul și boiaua, sarea, piperul). Amestecă aproximativ 5 minute.

Pasul 5

Adaugă lintea și amestecă câteva minute frecvent, apoi pune aproximativ 1 litru de apă, roșiile cuburi. Lasă la foc mic aproximativ 25-30 minute, până când lintea e bine fiartă. Dacă este necesar, mai completează cu apă. În cazul în care folosești linte din conservă, lasă la fiert, la foc mic, aproximativ 10 minute.

Pasul 6

Când lintea este gata, oprește focul și adaugă scorțișoara și pătrunjelul.

Pasul 7

Servește cu puțină zeamă de lămâie și ceapa murată (vezi următoarea rețetă) sau chipsuri din lipie (rețeta din observații).

Tips & Tricks

Poți servi cu „chipsuri” din lipie: taie lipia în pătrate cu latura de aproximativ 5-6 cm, apoi condimentează-le cu condimentele tale preferate și dă-le la cuptor la 200 de grade Celsius, pentru 7 minute.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments