Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Supă finlandeză de somon

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Curăță pielea de pe fileul de somon și taie-l în bucăți mari (pentru urmași începători, ține cont de observații). Îndepărtează orice oase mici și aruncă-le. Păstrează pielea, o vei folosi pentru a face supa. Curăță, spală și taie felii prazul. Curăță și taie cartofii cuburi. Taie morcovul felii. Toacă mărarul.

Pasul 2:

Topește untul într-o oală pentru supă și sotează prazul timp de aproximativ 10 minute, amestecând frecvent, până devine moale și ușor rumenit.

Pasul 3:

În timp ce prazul se gătește, pune 1.5L de apă și pielea de pe pește într-o cratiță și adu la fierbere. Redu focul și lasă să fiarbă încet timp de 10 minute.

Pasul 4:

Strecoară supa și adaug-o în oala cu prazul, împreună cu cartofii, morcovii și jumătate din mărarul proaspăt. Gătește încă 10 minute sau până când cartofii devin fragezi.

Pasul 5:

Adaugă bucățile de somon în supă, împreună cu smântâna și ienibaharul. Lasă să fiarbă la foc mic pentru câteva minute, până când somonul este gătit complet.

Pasul 6:

Adaugă restul de mărar, sare și piper.

Tips & Tricks

Pentru urmași începători, asigură-te că pregătești alimentele într-o formă potrivită, ușor de ținut în mână. Taie atât o parte din legume, cât și peștele în forma unor baghețele mai lungi. După vârsta de 8/9 luni, urmașii se pot bucura și de bucăți mai mici.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments