Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Curăță pielea de pe fileul de somon și taie-l în bucăți mari (pentru urmași începători, ține cont de observații). Îndepărtează orice oase mici și aruncă-le. Păstrează pielea, o vei folosi pentru a face supa. Curăță, spală și taie felii prazul. Curăță și taie cartofii cuburi. Taie morcovul felii. Toacă mărarul.
Topește untul într-o oală pentru supă și sotează prazul timp de aproximativ 10 minute, amestecând frecvent, până devine moale și ușor rumenit.
În timp ce prazul se gătește, pune 1.5L de apă și pielea de pe pește într-o cratiță și adu la fierbere. Redu focul și lasă să fiarbă încet timp de 10 minute.
Strecoară supa și adaug-o în oala cu prazul, împreună cu cartofii, morcovii și jumătate din mărarul proaspăt. Gătește încă 10 minute sau până când cartofii devin fragezi.
Adaugă bucățile de somon în supă, împreună cu smântâna și ienibaharul. Lasă să fiarbă la foc mic pentru câteva minute, până când somonul este gătit complet.
Adaugă restul de mărar, sare și piper.
Pentru urmași începători, asigură-te că pregătești alimentele într-o formă potrivită, ușor de ținut în mână. Taie atât o parte din legume, cât și peștele în forma unor baghețele mai lungi. După vârsta de 8/9 luni, urmașii se pot bucura și de bucăți mai mici.
0 0 votes Acordă o notă rețetei