Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Supă dulceagă cu porumb

Durata Preparare: 45 minute

Ingrediente:

Piept de pui - 300 grame
Ceapă - 1 bucăți
Usturoi - 2-3 căței
Morcovi - 3 bucăți
Țelină - 1 tije
Porumb - 250 grame
Couscous - 90 grame
Dafin - 1 frunze
Sare
Piper
Ulei de măsline - grame
Pătrunjel - grame
Mazăre - 250 grame

Pași:

Pasul 1

Pune la înăbușit în apă și ulei ceapa și usturoiul tăiate mărunt. Când ceapa își schimbă culoarea (2-3 minute), pune
carnea de pui tăiată cubulețe. Amestecă ocazional.

Pasul 2

Când carnea și-a schimbat culoarea (5-7 minute), adaugă morcovul și țelina tăiate cubulețe și acoperă cu 500-700ml de apă. Condimentează cu sare, piper și frunza de dafin.

Pasul 3

După ce supa a fiert 10 minute (de la primul clocot), adaugă porumbul și păstăile sau boabele de mazăre – dacă ai
optat pentru ele. În funcție de cât de mult a scăzut supa prin fierbere, adaugă încă 200-300ml apă. Lasă preparatul la fiert încă 10 minute.

Pasul 4

Adaugă couscous, amestecă, închide focul și pune capacul.

Pasul 5

În 10 minute, poți scoate frunza de dafin și servi cu pătrunjel proaspăt.

Tips & Tricks

Pentru mulți urmași, meniul meselor de sărbătoare nu este întotdeauna unul mult așteptat. Include această supă dulceagă pentru a-i surprinde pe mesenii mari și a-i bucura pe cei mici.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments