Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Curăță zarzavaturile și taie-le în patru, sau după preferințe. Curăță ceapa de coajă, dar las-o întreagă.
Într-o oală pune 3 litri de apă, uleiul, zarzavaturile tăiate, ceapa întreagă și cele 2 bucăți de cuișoare. Acoperă și lasă să fiarbă 5-10 minute.
Când începe să clocotească, condimentează cu sare și piper.
După aproximativ 20-25 de minute, când legumele sunt fierte, scoate ceapa și cuișoarele. Toacă pătrunjelul.
Fierbe separat tăițeii, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Strecoară-i și adaugă-i peste supă, alături de pătrunjelul tocat.
Din legumele din supă poți pregăti diverse piureuri, supe cremă sau taie-le în bucăți mai mici și adaugă-le înapoi în supă.
Poți pregăti o cantitate mai mare și mai apoi, după răcire, să congelezi supa de legume, pentru a fi ulterior folosită la preparare unor rețete (risotto, sosuri, tocănițe). Pentru o aromă surprinzătoare, adaugă partea tare dintr-o conservă de lapte de cocos înainte de servire.
0 0 votes Acordă o notă rețetei