Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Supă de zarzavat cu tăiței

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Curăță zarzavaturile și taie-le în patru, sau după preferințe. Curăță ceapa de coajă, dar las-o întreagă.

Pasul 2:

Într-o oală pune 3 litri de apă, uleiul, zarzavaturile tăiate, ceapa întreagă și cele 2 bucăți de cuișoare. Acoperă și lasă să fiarbă 5-10 minute.

Pasul 3:

Când începe să clocotească, condimentează cu sare și piper.

Pasul 4:

După aproximativ 20-25 de minute, când legumele sunt fierte, scoate ceapa și cuișoarele. Toacă pătrunjelul.

Pasul 5:

Fierbe separat tăițeii, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Strecoară-i și adaugă-i peste supă, alături de pătrunjelul tocat.

Pasul 6:

Din legumele din supă poți pregăti diverse piureuri, supe cremă sau taie-le în bucăți mai mici și adaugă-le înapoi în supă.

Tips & Tricks

Poți pregăti o cantitate mai mare și mai apoi, după răcire, să congelezi supa de legume, pentru a fi ulterior folosită la preparare unor rețete (risotto, sosuri, tocănițe). Pentru o aromă surprinzătoare, adaugă partea tare dintr-o conservă de lapte de cocos înainte de servire.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments