Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Supă de pui

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Tranșează puiul (taie aripile, pulpele și spatele). Sub flacără, curăță-l de pene dacă este cazul.

Pasul 2:

Pune bucățile de pui la fiert în 2 litri de apă și 1 lingură de ulei de măsline.

Pasul 3:

Toacă legumele cuburi (mai puțin roșia).

Pasul 4:

Lasă puiul să fiarbă aproximativ 30 de minute, timp care îndepărtează spuma care se formează.

Pasul 5:

Adaugă zarzavaturile și lasă la fiert încă 30 de minute.

Pasul 6:

Separat, poți pregăti tăieței de casă din 100g făină, 1 ou, 1/4 linguriță sare și 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat. Formează aluatul, apoi întinde-l în strat subțire. Rulează aluatul pentru a putea tăia mai ușor tăiețeii. Lasă-i deoparte 10-15 minute înainte de a-i adăuga în supă.

Pasul 7:

Separat, călește baconul tocat în puțin ulei de măsline. Când acesta este crocant (3-4 minute), adaugă-l în oala cu supă.

Pasul 8:

Când legumele și carnea au fiert, adaugă tăiețeii și lasă totul încă 5 minute.

Pasul 9:

Adaugă roșia tăiată cuburi, zeama de la o lămâie și 6 frunze de mentă tocate mărunt.

Pasul 10:

La final, poți bate un ou într-un bol, adăuga puțin din supa fierbinte, apoi să torni amestecul în fir subțire înapoi în oală. În felul acesta vei obține „zdrențe” de ou.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments