Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Tranșează puiul (taie aripile, pulpele și spatele). Sub flacără, curăță-l de pene dacă este cazul.
Pune bucățile de pui la fiert în 2 litri de apă și 1 lingură de ulei de măsline.
Toacă legumele cuburi (mai puțin roșia).
Lasă puiul să fiarbă aproximativ 30 de minute, timp care îndepărtează spuma care se formează.
Adaugă zarzavaturile și lasă la fiert încă 30 de minute.
Separat, poți pregăti tăieței de casă din 100g făină, 1 ou, 1/4 linguriță sare și 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat. Formează aluatul, apoi întinde-l în strat subțire. Rulează aluatul pentru a putea tăia mai ușor tăiețeii. Lasă-i deoparte 10-15 minute înainte de a-i adăuga în supă.
Separat, călește baconul tocat în puțin ulei de măsline. Când acesta este crocant (3-4 minute), adaugă-l în oala cu supă.
Când legumele și carnea au fiert, adaugă tăiețeii și lasă totul încă 5 minute.
Adaugă roșia tăiată cuburi, zeama de la o lămâie și 6 frunze de mentă tocate mărunt.
La final, poți bate un ou într-un bol, adăuga puțin din supa fierbinte, apoi să torni amestecul în fir subțire înapoi în oală. În felul acesta vei obține „zdrențe” de ou.
0 0 votes Acordă o notă rețetei