Drob de vinete și dovlecel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pune la fiert în apă cu sare carnea de pui. Lasă la fiert 15-20 minute, timp în care spumează.
Curăță ceapa și adaug-o întreaga, apoi mai lasă 20 minute la foc mic. Curăță și taie în bucăți mari morcovul, rădăcinile de pătrunjel, păstârnac și țelina.
Adaugă rădăcinoasele și lasă la foc mic până sunt fierte bine. Potrivește de sare și adaugă 1-2 căței de usturoi și 1 lingură turmeric.
Scoate legumele și carnea, pune deoparte 500g din carnea fiartă și o treime din cantitatea de legume. Restul toacă-le și adaugă-le înapoi în supă.
Bate ouăle bine, adaugă treptat grișul și un praf de sare. Lasă să se „odihnească” 10-12 minute amestecul, apoi adaugă-le cu o lingură (aluatul să ocupe cam 1/3 din lingură) în supa care fierbe încet. Lasă-le să fiarbă pentru aproximativ 10 minute. Fierbe separat oul.
Pentru salată, amestecă gălbenușul de la oul fiert cu muștarul și iaurtul grecesc. Apoi pune-le peste toate legumele tăiate cuburi, adaugă carnea tăiată bucăți, sare și piper și amestecă. Lasă la frigider 30-40 minute înainte de o servi.