Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Supă de chimen cu crutoane

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Într-o oală, pune la încins cele 2 linguri de semințe de chimen în 2 linguri de ulei. Curăță ceapa.

Pasul 2:

Când semințele încep „să sară”, stinge cu aproximativ 1,5 l de apă. Adaugă ceapa întreagă și lasă la fiert aproximativ 10-12 minute.

Pasul 3:

În timpul acesta, curăță morcovii și rădăcina de pătrunjel și dă-le pe răzătoarea mare.

Pasul 4:

Strecoară supa de chimen și în zeama rămasă pune la fiert legumele date pe răzătoare. Sărează după gust.

Pasul 5:

Taie feliile de pâine în cuburi mici de aproximativ 1-2 cm. Zdrobește usturoiul.

Pasul 6:

Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă usturoiul și cimbrul. Călește usturoiul 1-2 minute, până devine auriu, fără să se ardă.

Pasul 7:

Pune cuburile de pâine în tigaie și amestecă bine, astfel încât să fie acoperite uniform cu uleiul aromatizat. Condimentează cu sare și piper.

Pasul 8:

Prăjește crutoanele la foc mediu timp de 5-7 minute, amestecând ocazional, până devin aurii și crocante.

Pasul 9:

Scoate crutoanele pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei, iar când legumele sunt fierte, după aproximativ 15-20 minute, servește supa cu crutoane.

Tips & Tricks

Chimenul (caraway) și chimionul (cumin) sunt două condimente cum nu se putea mai diferite. Chimenul este dulce-picant, în timp ce chimionul are un gust puțin amar. Totuși, ambele semințe au fost folosite în trecut ca remedii pentru diverse boli, inclusiv sub forma unor supe simple, precum aceasta.

Te-ar putea interesa si ...

alergiile.mariei@gmail.com

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments