Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Supă cu găluște

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pune pulpele, ceapa întreagă, morcovul întreg, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul și țelina/apio într-o oală cu apă rece. Adaugă sare și piper.

Pasul 2:

Fierbe la foc mic, spumând ocazional, până când carnea este fragedă și legumele sunt bine fierte.

Pasul 3:

Scoate legumele și carnea din supă. Strecoară zeama dacă este necesar.

Pasul 4:

Păstrează un morcov și o pulpă pentru servit, iar cealaltă pulpă o vei folosi la salată descrisă în continuare.

Pasul 5:

Pentru găluște, bate oul cu un praf de sare, apoi adaugă grișul treptat, amestecând ușor. În funcție de greutatea oului, folosește aproximativ 10 g mai puțin de griș. Lasă compoziția să stea 10 minute.

Pasul 6:

Dă focul mic la supă și adaugă găluștele cu o linguriță. Fierbe-le 10-15 minute, până sunt pufoase și bine fierte.

Pasul 7:

Adaugă morcovul păstrat și carnea de la o pulpă în supă și servește fierbinte.

Tips & Tricks

Deși supa cu găluște poate fi congelată ca atare, atunci când o vei servi, găluștele își pot pierde forma. Dacă vrei să congelezi acest preparat, îți sugerăm să omiți găluștele și să le adaugi când vreți să serviți supa.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments