Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Supă cremă de țelină

Durata Preparare: 1 ora

Ingrediente:

Țelină Apio - 1 bucăți
Cartofi - 3 bucăți
Ceapă - 1 bucăți
Căței de usturoi - 4 bucăți
Dafin - 1 frunze
Leuștean - 1 legătură
Sare
Piper
Smântână - 3 linguri
Supă de legume - grame (opțional)

Pași:

Pasul 1

Îndepărtează capetele țelinei, apoi taie atât țelina cât și cartofii cuburi și lasă totul într-un vas cu apă.

Pasul 2

Călește ceapa și usturoiul în puțin ulei de măsline, apoi adăugă cartofii și țelina . Adaugă apă sau supă de legume cât să acoperi totul.

Pasul 3

Condimentează cu sare, adaugă frunza de dafin și lasă la fiert până când sunt făcute legumele (25 de minute în funcție de grosimea lor). Scoate frunza de dafin.

Pasul 4

Separat, amestecă smântâna cu două linguri din apa în care au fiert legumele, apoi adaugă-l și pe acesta în oală.

Pasul 5

Toacă mărunt leușteanul și lasă-l în oală.

Pasul 6

Folosind mixerul vertical, transformă totul într-o supă cremă. Potrivește de sare și servește cu năut crocant în locul
crutoanelor.

Tips & Tricks

Poți scoate leușteanul din rețetă și folosi în locul acestuia frunze de mentă.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments