Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Supă cremă de mazăre

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pasul 2:

Curăță și toacă ceapa și țelina apio. Curăță și taie cubulețe cartofii.

Pasul 3:

Înmoaie pe foc, în unt, ceapa și țelina, pentru câteva minute. Adaugă apoi supa de legume sau de pui.

Pasul 4:

Când supa dă în clocot, adaugă mazărea, cartofii și condimentează cu sare și piper.

Pasul 5:

Între timp, pregătește crutoanele. Taie pâinea în cubulețe mici, pune-le într-un bol, presară ulei de măsline și, opțional, ierburi aromatice. Amestecă bine, apoi așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace crutoanele timp de 8-10 minute sau până devin aurii și crocante. Verifică-le spre final pentru a evita arderea, deoarece timpul poate varia în funcție de cuptor.

Pasul 6:

Când legumele sunt fierte, ia oala de pe foc. Adaugă smântâna și restul condimentelor, apoi pasează-le cu blenderul sau mixerul vertical.

Pasul 7:

Servește supa caldă, cu crutoanele presărate deasupra. După preferințe, decorează cu extra mentă sau busuioc proaspăt pentru un plus de aromă.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments