Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Curăță și toacă ceapa și țelina apio. Curăță și taie cubulețe cartofii.
Înmoaie pe foc, în unt, ceapa și țelina, pentru câteva minute. Adaugă apoi supa de legume sau de pui.
Când supa dă în clocot, adaugă mazărea, cartofii și condimentează cu sare și piper.
Între timp, pregătește crutoanele. Taie pâinea în cubulețe mici, pune-le într-un bol, presară ulei de măsline și, opțional, ierburi aromatice. Amestecă bine, apoi așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace crutoanele timp de 8-10 minute sau până devin aurii și crocante. Verifică-le spre final pentru a evita arderea, deoarece timpul poate varia în funcție de cuptor.
Când legumele sunt fierte, ia oala de pe foc. Adaugă smântâna și restul condimentelor, apoi pasează-le cu blenderul sau mixerul vertical.
Servește supa caldă, cu crutoanele presărate deasupra. După preferințe, decorează cu extra mentă sau busuioc proaspăt pentru un plus de aromă.
0 0 votes Acordă o notă rețetei