Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Supă cremă de linte cu crutoane

Durata Preparare: 15 minute

Ingrediente:

Linte roșie - 200 grame
Ceapă - 1 bucăți
Morcovi - 1 bucăți
Ardei gras roșu - 1 bucăți
Cartofi - 2 bucăți
Pastă de tomate - 2 linguri
Sare - 1 vârf de cuțit
Piper - 1 vârf de cuțit
Ulei de măsline - 1 linguri
Turmeric - 1 vârf de cuțit (opțional)
Pătrunjel - 1/4 legatura
Paine - 3-4 felii
Usturoi - 1 lingurițe
Parmezan - 2-3 linguri

Pași:

Pasul 1

Taie cubulețe pâinea, apoi stropește-o cu ulei de măsline și condimenteaz-o după gust (îți sugerăm usturoi, turmeric, puțin parmezan). Pune compoziția într-o tavă, pe foaie de copt și dă-o la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 10 minute.

Pasul 2

Într-o oală, pune la sotat ceapa, peste care adaugi ardeiul și morcovul tăiate cuburi.

Pasul 3

După aproximativ 5 minute, adaugă lintea, cartoful și acoperă totul cu aproximativ 1l apă.

Pasul 4

Condimentează după gust și lasă pentru aproximativ 15 minute la fiert. 

Pasul 5

Adaugă pasta de tomate și lasă la fiert la foc mic.

Pasul 6

Oprește focul și folosește-te de un blender vertical pentru a obține supa cremă.

Pasul 7

Servește cu frunze de pătrunjel proaspăt tocat și crutoanele aromate.

Tips & Tricks

P.S. Am ales lintea roșie pentru că aceasta
fierbe mai rapid decât surorile ei.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments