Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Curăță ceapa, cartoful și țelina, apoi taie-le și pune-le la fiert în aproximativ 1 litru de apă, pentru 20-25 minute.
Condimentează după gust cu sare și piper.
Când legumele sunt fierte, adaugă pălăriile ciupercilor spălate în prealabil.
Lasă ciupercile pentru 8-10 minute la fiert, apoi, folosindu-te de un mixer vertical, mixează bine toată compoziția. Dacă ai la îndemână doar un blender, mixează pe rând legumele gătite.
Servește cu smântână și miez de nucă. Pentru o aromă mai intensă, rumenește sâmburii de nucă în prealabil.
Pentru urmași, supa cremă poate fi ușor savurată cu ajutorul unui pai (verifică să nu fie bucăți de legume rămase) sau cu ajutorul unor baghețele de pâine prăjită pe care le vor folosi asemenea unei linguri.
Codițele ciupericiilor, fiind mai fibroase, nu se vor transforma în crema fină dorită pentru supă. Dacă acest aspect nu te deranjează, folosește-le și pe el. Dacă preferi o textură fină, nu arunca resturile din ciuperci! Le poți tăia și congela, iar pe viitor le poți folosi la o tocăniță sau în prepararea unui sos de paste.
0 0 votes Acordă o notă rețetei