Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Stir-fry tofu

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Scurge lichidul din tofu. Așază mai multe șervețele de bucătărie pe o farfurie, bucata de tofu, încă un strat de șervețele și presează ușor pe fiecare parte astfel încât să elimini o cantitate cât mai mare de apă. Dacă tofu este ferm și compact, forma lui se va păstra mai bine în tigaie.

Pasul 2:

Taie tofu cuburi (pentru urmași avansați) sau fâșii lungi (pentru urmași cu vârste mai mici). Lasă deoparte pe șervețele de bucătărie pentru a scurge în continuare apa.

Pasul 3:

Taie morcovul și dovlecelul baghețele subțiri. Pregătește copăceii de broccoli.

Pasul 4:

Pune o oală cu apă la fiert. Când apa a dat în clocot, adaugă legumele și lasă-le la fiert 8 minute.

Pasul 5:

Scurge apa și lasă legumele deoparte.

Pasul 6:

Într-o tigaie încăpătoare, încălzește două linguri de ulei de măsline la foc mediu. Gătește tofu pe toate părțile pentru 7 minute. Adaugă 3 căței de usturoi tocați mărunt, 2 linguri de semințe de susan, 1 lingură de ghimbir proaspăt dat prin răzătoare sau 1 linguriță de ghimbir pudră. Gătește încă 3 minute, apoi completează cu 2 linguri de sos de soia și amestecă.

Pasul 7:

Adaugă legumele, sucul de la o jumătate de portocală și, opțional, încă 1-2 linguri de sos de soia. Serviți ca atare sau, opțional, cu orez fiert.

Tips & Tricks

Această rețetă implică fierberea legumelor, spre deosebire de gătirea lor direct în tigaie, pentru a obține un rezultat cu o textură mai ușor de gestionat pentru cei mici.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments