Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Scurge lichidul din tofu. Așază mai multe șervețele de bucătărie pe o farfurie, bucata de tofu, încă un strat de șervețele și presează ușor pe fiecare parte astfel încât să elimini o cantitate cât mai mare de apă. Dacă tofu este ferm și compact, forma lui se va păstra mai bine în tigaie.
Taie tofu cuburi (pentru urmași avansați) sau fâșii lungi (pentru urmași cu vârste mai mici). Lasă deoparte pe șervețele de bucătărie pentru a scurge în continuare apa.
Taie morcovul și dovlecelul baghețele subțiri. Pregătește copăceii de broccoli.
Pune o oală cu apă la fiert. Când apa a dat în clocot, adaugă legumele și lasă-le la fiert 8 minute.
Scurge apa și lasă legumele deoparte.
Într-o tigaie încăpătoare, încălzește două linguri de ulei de măsline la foc mediu. Gătește tofu pe toate părțile pentru 7 minute. Adaugă 3 căței de usturoi tocați mărunt, 2 linguri de semințe de susan, 1 lingură de ghimbir proaspăt dat prin răzătoare sau 1 linguriță de ghimbir pudră. Gătește încă 3 minute, apoi completează cu 2 linguri de sos de soia și amestecă.
Adaugă legumele, sucul de la o jumătate de portocală și, opțional, încă 1-2 linguri de sos de soia. Serviți ca atare sau, opțional, cu orez fiert.
Această rețetă implică fierberea legumelor, spre deosebire de gătirea lor direct în tigaie, pentru a obține un rezultat cu o textură mai ușor de gestionat pentru cei mici.
0 0 votes Acordă o notă rețetei