Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pune o oală cu apă și sare la fiert.
Adaugă într-un castron ouăle, apa, praful de sare și amestecă-le bine.
Adaugă treptat făina până obții un aluat un pic mai gros față de cel de clătite. Dacă este nevoie, completează cu făină.
Pune deasupra oalei care clocotește sita de găluște sau rupe-le cu lingurița. Nu pune tot aluatul deodată, gătește în 3 ture.
Lasă-le 2-3 minute să clocotească, apoi scoate-le cu o sită. Repetă procesul.
Pune la fiert pulpa de curcan cu sare și piper boabe. Nu arunca apa în care a fiert. Toacă ceapa și ardeii.
Încinge o tigaie cu lingura de ulei. Adaugă ceapa și după 2-3 minute adaugă ardeiul. Lasă la înăbușit până își schimbă culoarea și ardeiul începe să se înmoaie, apoi stinge cu 1 polonic de zeamă de la fierberea curcanului.
Desfă carnea de curcan de pe pulpă și taie-o cubulețe, pe care le adaugi în tocăniță. Condimentează după gust și adaugă foaia de dafin. Zdrobește usturoiul.
După câteva clocote, adaugă roșiile, pasta de ardei și usturoiul zdrobit. Lasă să fiarbă mocnit încă 10 minute până când toate legumele sunt fierte bine.
Potrivește consistența tocăniței din supa care ți-a rămas.
Servește tocănița peste spatzle.
0 0 votes Acordă o notă rețetei