Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Spatzle cu tocăniță de curcan

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pune o oală cu apă și sare la fiert.

Pasul 2:

Adaugă într-un castron ouăle, apa, praful de sare și amestecă-le bine.

Pasul 3:

Adaugă treptat făina până obții un aluat un pic mai gros față de cel de clătite. Dacă este nevoie, completează cu făină.

Pasul 4:

Pune deasupra oalei care clocotește sita de găluște sau rupe-le cu lingurița. Nu pune tot aluatul deodată, gătește în 3 ture.

Pasul 5:

Lasă-le 2-3 minute să clocotească, apoi scoate-le cu o sită. Repetă procesul.

Pasul 6:

Pune la fiert pulpa de curcan cu sare și piper boabe. Nu arunca apa în care a fiert. Toacă ceapa și ardeii.

Pasul 7:

Încinge o tigaie cu lingura de ulei. Adaugă ceapa și după 2-3 minute adaugă ardeiul. Lasă la înăbușit până își schimbă culoarea și ardeiul începe să se înmoaie, apoi stinge cu 1 polonic de zeamă de la fierberea curcanului.

Pasul 8:

Desfă carnea de curcan de pe pulpă și taie-o cubulețe, pe care le adaugi în tocăniță. Condimentează după gust și adaugă foaia de dafin. Zdrobește usturoiul.

Pasul 9:

După câteva clocote, adaugă roșiile, pasta de ardei și usturoiul zdrobit. Lasă să fiarbă mocnit încă 10 minute până când toate legumele sunt fierte bine.

Pasul 10:

Potrivește consistența tocăniței din supa care ți-a rămas.

Pasul 11:

Servește tocănița peste spatzle.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments