Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Somon pe pat de legume, la cuptor

Durata Preparare: 15 minute

Ingrediente:

Somon - 300 grame
Broccoli - 1/2 bucăți
Morcovi - 2 bucăți
Ardei gras roșu - 1 bucăți
Ceapă roșie - 1 bucăți
Roșii cherry - 6-7 bucăți
Lămâie - 1/2 bucăți
Sare - 1 vârf de cuțit
Piper - 1 vârf de cuțit
Rozmarin - 1 lingurițe
Muștar - 1 linguri (opțional)
Fistic - 30 grame (opțional)
Curmale - 3 bucăți (opțional)

Pași:

Pasul 1

Desfã în buchețele broccoliul, taie rondele morcovii și feliuțe ardeiul și ceapa roșie.

Pasul 2

Condimentează somonul cu sare, piper, rozmarin.

Pasul 3

Pune pe o foaie de copt legumele cu sare și piper pe ele, iar deasupra lor pune somonul și roșiile cherry întregi.

Pasul 4

Stropește tot cu zeama de lămâie și pune la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru aproximativ 20 minute.

Pasul 5

Opțional, poți unge peștele cu muștar, apoi să îl dai prin fisticul și curmalele mărunțite.

Tips & Tricks

Alergeni: peşte Somonul este un pește gras, plin de nutrienți de care organismul nostru s-ar putea bucura. Pentru orice tip de pește însă se poate dovedi a fi o provocare identificarea unei surse bune de unde să îl achiziționezi. Optează pentru pește proaspăt atunci când ai ocazia (poți face testul cu degetul în care apeși pe carnea peștelui. Dacă aceasta revine la forma inițială, el este mai proaspăt decât atunci când urma degetului nostru rămâne vizibilă).

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments