Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Într-un bol, amestecă praful de usturoi, condimentele italiene, boia, piperul cayenne, praful de ceapă, piperul negru, sarea și fulgii de ardei roșu. Păstrează amestecul pentru mai târziu.
Folosește un mixer electric și bate untul timp de aproximativ 2 minute până devine ușor și pufos. Adaugă mierea și amestecă până devine omogen. Adaugă 1 lingură din amestecul de condimente Cajun la untul cu miere și amestecă bine. Păstrează restul amestecului într-un recipient etanș pentru utilizări viitoare (până la 3 luni).
Umezește fileurile de somon cu un prosop de hârtie pe toate laturile. Freacă fileurile cu puțin ulei, apoi condimentează cu sare și piper după gust.
Preîncălzește grătarul sau tigaia de grătar la foc mediu-mare. Gătește fileurile de somon timp de aproximativ 6-8 minute pe fiecare parte, până devin opace în mijloc și au o crustă frumoasă pe exterior.
După ce somonul este gata, oprește grătarul (sau aragazul dacă folosești tigaia de grătar). Aplică imediat o cantitate generoasă de unt Cajun cu miere peste fiecare fileu de somon. Lasă untul să se topească timp de 30 de secunde și întinde uniform pe somon. Întoarce somonul și repetă pe cealaltă parte.
Garnisește somonul cu coriandru sau pătrunjel proaspăt, dacă dorești.
Toacă fisticul și pune-l într-un bol. Amestecă-l cu amestecul de semințe (semințe de susan, de mac, fulgii de ceapă, usturoiul granulat, sarea și piperul) scorțișoara și chimenul.
Curăță și taie fasolea verde. Adu la fierbere o oală mare cu apă. Adaugă fasolea verde și gătește-o până devine ușor crocantă, aproximativ 4 minute. Scurge apa.
Pune fasolea într-un bol cu apă cu gheață pentru a se răci. Scurge bine și usucă fasolea cu un prosop.
Topește untul într-o tigaie mare la foc mediu. După ce untul devine aurie și emite un miros plăcut, reduce focul la mic.
Adaugă 3/4 din amestecul de fistic, păstrând 1/4 pentru garnitură. Adaugă fasolea și sotează timp de 5-6 minute, până se încălzește complet.
Scoate de pe foc și pune deoparte.
Prepară feta bătută cu lămâie. Pune toate ingredientele într-un procesator de alimente și procesează până devine fină și cremoasă, aproximativ 2-3 minute.
Întinde feta bătută uniform pe fundul unei farfurii de servit. Adaugă fasolea verde deasupra și restul de amestec de fistic.
Garnisește cu semințele de rodie și coaja rasă de lămâie.
„Spune-mi, ție ți se pare mai degrabă dulce sau sărat felul acesta de mâncare? Tu ai găsit comori (boabe) în fasolea ta? Ia, uitați! Somonul meu se bălăcește în sos, abia apoi mănânc! Ce crezi că este partea aceasta crocantă?”. Dacă ai nevoie de idei care s-l înlocuiască pe „Gustăăă!”.
0 0 votes Acordă o notă rețetei