Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Somon crispy la cuptor cu salsa de afine

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Toacă ceapa mărunt. Adaugă afinele, 2 linguri de zeamă de lămâie, 1 linguriță de sirop de arțar și sare. Pasează totul cu un blender. Acoperă și lasă la frigider până când este gata de utilizare.

Pasul 2:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius funcția cu ventilație și mută grilajul cuptorului pe un raft superior, al doilea cel mai aproape de partea de sus.

Pasul 3:

Unge cu puțin ulei de avocado/măsline fundul unui vas de copt.

Pasul 4:

Curăță și spală peștele și usucă-l bine cu un prosop de hârtie. Presară pe deasupra boia de ardei, ceapă granulată, pudră de usturoi și sare.

Pasul 5:

Pune fileurile de somon în vasul de copt pregătit și stropește cu ulei de avocado/măsline.

Pasul 6:

Gătește orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pasul 7:

Pune tava în cuptor, pentru aproximativ 8, până la 10 minute (în funcție de grosimea peștelui) și încă 5 minute cu funcția de grill, până când crusta de deasupra devine maronie. Dacă cuptorul nu are funcție de grill, atunci ține tava 20 de minute la gătit.

Pasul 8:

Servește somonul pe pat de orez, cu salsa de afine.

Te-ar putea interesa si ...

Porumb copt

0 0 votes Acordă o notă rețetei

Somon umplut

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments