Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Șnițele de curcan, fără ou, cu pilaf de bulgur și păstăi

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, funcția cu ventilație.

Pasul 2:

Spală pieptul de curcan și taie-l în felii de 1 cm grosime.

Pasul 3:

Pregătește 2 boluri: unul cu lapte și unul cu pesmet/fulgi de porumb mărunțiți.

Pasul 4:

Pregătește o tavă cu hârtie de copt, unsă cu puțin ulei de măsline (acest pas este foarte important, dacă hârtia de copt nu este unsă cu ulei, crusta de la șnițel se va lipi de ea).

Pasul 5:

Trec feliile de carne prin lapte, apoi prin pesmet/fulgi și așază-le în tavă. Folosește o pensulă de patiserie pentru a le unge cu puțin ulei (sau un ulei spray).

Pasul 6:

Dă la cuptorul preîncălzit pentru 25 de minute (timpul poate varia în funcție de grosimea feliilor de curcan poți folosi un cuțit pentru a verifica dacă este gătit înăuntru).

Pasul 7:

Spală bulgurul și lasă-l să se scurgă, de preferat într-o sită fină, pentru a nu trece prin găuri.

Pasul 8:

Toacă ceapa și mărunțește usturoiul. Dă morcovul pe răzătoare.

Pasul 9:

Într-o crăticioară, pune 3 linguri de apă și 2 linguri de ulei de măsline extravirgin și lasă-le la încins.

Pasul 10:

Adaugă ceapa și usturoiul în crăticioară. Amestecă până când devin transparente.

Pasul 11:

Adaugă morcovul și mai lasă 5 minute.

Pasul 12:

Adaugă pasta de roșii și gătește încă 2-3 minute.

Pasul 13:

Adaugă apă și zeama de lămâie, apoi sare și piper, după gust.

Pasul 14:

Adaugă bulgurul, pune un capac și lasă aproximativ 12 minute, la foc mic.

Pasul 15:

Adaugă și păstăile și mai lasă încă 3-5 minute, până când bulgurul este fiert (verifică instrucțiunile de pe ambalaj).

Tips & Tricks

Bulgurul este un derivat simplu, dar valoros, al grâului dur, obținut prin fierbere, uscare și sfărâmare. Este cunoscut pentru textura sa ușor crocantă și gustul subtil de nucă, dar adevărata sa valoare constă în beneficiile nutriționale. Bogat în fibre, bulgurul susține digestia sănătoasă și contribuie la menținerea unui nivel constant al zahărului în sânge, fiind o sursă ideală de carbohidrați cu eliberare lentă. Conține, de asemenea, vitamine din complexul B, fier și magneziu, minerale esențiale pentru sănătatea sistemului nervos, a sângelui și a inimii.

Poți înlocui pesmetul cu fulgi de porumb.

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments