Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Șnițel unguresc

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Bate carnea cu un ciocan de bucătărie până obții bucăți subțiri. Condimentează cu sare, piper și boia de ardei. Rade fin un cățel de usturoi și întinde-l uniform pe cotlete. Așază-le într-un vas, acoperă-le și lasă-le la marinat în frigider pentru cel puțin o oră.

Pasul 2:

Curăță cartofii și dă-i prin răzătoarea mare. Stoarce-i foarte bine. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pasul 3:

Într-un bol mare, amestecă oul, cartofii rași, usturoiul ras, cașcavalul, smântâna, sare, piper și boia de ardei. Adaugă treptat 30 g de făină, până obții o compoziție groasă, dar ușor de întins.

Pasul 4:

Într-un bol separat, pune făina rămasă. Ia fiecare bucată de carne, trece-o prin făină, apoi acoper-o pe ambele părți cu compoziția de cartofi. Stratul de cartofi trebuie să fie suficient cât să acopere carnea complet, dar fără să fie prea gros.

Pasul 5:

Așază cotletele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și stropită cu spray cu ulei. După ce le așezi, stropește și șnițelele cu puțin spray cu ulei pentru a-și forma o crustă crocantă.

Pasul 6:

Introdu tava în cuptor și coace șnițelele timp de 30-35 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului pentru a se rumeni uniform pe ambele părți.

Pasul 7:

Amestecă iaurtul cu usturoiul pisat, sare și piper. Servește-l peste șnițelele și presară cașcaval ras și pătrunjel proaspăt. Alături, adaugă murăturile preferate.

Te-ar putea interesa si ...

Stufat de miel

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments