Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Dă drumul cuptorului la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație.
Într-un bol, amestecă ingredientele pentru crusta ciupercilor (30 g pesmet, 30 g mălai, câte 1/4 linguriță de boia dulce, usturoi, busuioc, ghimbir, cimbru, piper și sare).
Separat, bate două ouă sau, în cazul în care să eviți acest ingredient, amestecă 2 linguri de muștar cu 1 lingură de ulei de măsline.
Taie capetele ciupercilor. Curățele sub un jet de apă, apoi tamponează-le cu șervețele de bucătărie (inclusiv capetele).
Dă fiecare bucată de ciupercă prin ou sau muștar, apoi prin amestecul cu pesmet. Dacă vrei o crustă mai groasă, repetă acest pas. Stropește cu ulei.
Tava intră la cuptor pentru 20 de minute.
Într-o oală, călește 2 căței de usturoi mărunțiți și semințele de chimen dacă ai optat pentru ele. Adaugă supa de legume.
Când supa începe să fiarbă, adaugă orezul și condimentele. Lasă la fiert la foc mic până când orezul este gata. Completează cu prunele uscate tocate. Pentru un gust mai dulce, poți adăuga prunele odată cu orezul.
Păstrează acest preparat pentru urmașii cu vârste mai mari, atunci când abilitățile lor permit gestionarea unor texturi dificile precum ciupercile întregi sau prunele uscate.
0 0 votes Acordă o notă rețetei