Paste cu dovlecel, roșii și caju
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Durata Preparare: Peste noapte
Într-un castron, pune apă cât să acopere semințele de floarea-soarelui. Separat, adaugă apă peste fulgii de ovăz cât să fie și aceștia acoperiți. Lasă ingredientele la hidratat peste noapte.
Într-un blender încăpător, mixează semințele de floarea-soarelui. Adaugă fulgii de ovăz, mixează din nou. Continuă să mixezi, completând cu cantitatea de apă (700ml), adăugată treptat.
Folosind o sită deasă sau o pânză pentru filtrat laptele, scurge lichidul obținut.
Pune lichidul la fiert, la foc mic, amestecând des. Lichidul se va îngroșa treptat, până când va căpăta consistența iaurtului de băut. Amestecă sarea în preparat.
Toarnă „smântâna” obținută în borcane de sticlă și las-o la răcit. Ulterior, aceasta poate fi depozitată la frigider pentru până la 5 zile.
În cazul în care nucile au fost introduse în dietă și nu au fost constatate alergii în acest sens, poți folosi: 200g fulgi de ovăz fără gluten, 200g nuci, 1l apă pentru această rețetă. Textura preparatului devine mai solidă odată depozitată la frigider. Poți adăuga miere (+1an), pastă de curmale sau gem pentru un rezultat dulce. Folosește „smântâna” în: ciorbe, tocănițe, sosuri, lasagna, terciuri, prăjituri, papanași.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei